۱۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

خورشت فسنجان



ابتدا باید گردوها را چرخ کنیم. گردوها را همراه با مقداری آب در قابلمه ای می ریزیم تا به جوش بیاید. سپس شعله را کم با مدت 3 ساعت میگذاریم به روغن بیافتد. پیاز خرد شده را تفت می دهیم و تکه های مرغ را سرخ میکنیم و در قابلمه ای دیگر کمی آب ریخته و مرغ،پیاز وکمی فلفل ،نمک،زردچوبه وبرگ بو در آن میریزیم تا نیم پز شود. زمانی که گردوها روغن افتاد مقداری رب انار برای رنگ غذا و طعم ترش به آن اضافه میکنیم. رب انار رنگ غذا را تیره واگر رب گوجه به آن اضافه کنید رنگ مایل به نارنجی می دهد واین بستگی به سلیقه خودتان دارد. اگر مایل بودید برای ملس شدن مزه غذا می توان کمی شکر ونمک به آن اضافه کنید. سپس مرغ نیم پز شده را به گردوها اضافه میکنیم و به مدت دو ساعت با شعله ملایم میگذاریم بپزد. (بعضی افراد مرغ را جدا پخته و سر سفره فسنجان و مرغ را باهم سرو می کنند واین کاملا سلیقه ای می باشد) بعد از پخت می توان آن را بطور دلخواه تزیین نمود وبا برنج میل کرد. نوش جان

بجای گوشت مرغ می توان از گوشت چرخ کرده بصورت قلقلی نیز استفاده کرد. در فسنجان روغن اضافه ای نریزید چون گردو خودش به تنهایی به غذا روغن پس می دهد.


متن کامل : https://goo.gl/BSr5Bv

منبع: foodiset.com



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

کوکوی سیب زمینی



ابتدا سیب زمینی ها را آبپز کرده و پوست آن را جدا می کنیم سپس آن را رنده کرده و در ظرفی تخم مرغ ها را می شکنیم بعد با سیب زمینی رنده شده ، بکینگ پودر ، دارچین ، زردچوبه ، نمک و فلفل باهم مخلوط می کنیم . در یک تابه کمی روغن ریخته و مواد کوکوسیب زمینی را در ظرف ریخته سپس درب ظرف را می گذاریم و شعله را کم می کنیم تا یک طرف آن سرخ شود بعد آن طرف دیگر را بر میگردانیم که سمت دیگر آن نیز سرخ شود به قطعات مساوی تقسیم می کنیم. بعد از حاضر شدن می توان همراه با سالاد و سبزیجات آن را سرو کرد.

نکات

استفاده از بکینگ پودر اختیاری می باشد.

مقدار کالری

سیب زمینی پخته 100 گرم / 221کالری
 تخم مرغ : 100 گرم / 147کالری
 نمک ، فلفل : 100 گرم / 0کالری
 دارچین : 100 گرم / 261کالری
 زردچوبه : 100 گرم / 0کالری


متن کامل : https://goo.gl/kn3khJ

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

پیتزای مخلوط مخصوص



ابتدا پیاز را تفت داده و بعد از طلایی شدن گوشت چرخ شده ، پودر آویشن ، نمک و فلفل را نیز به پیاز اضافه می کنیم و حرارت کم تفت می دهیم. فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و کالباس را مکعبی و قارچ را حلقه ای و کمی زیتون را نیز ریز خرد می کنیم رب گوجه فرنگی را با روغن زیتون تفت می دهیم سپس خمیر پیتزا را پهن می کنیم و رب را روی خمیر می ریزیم بعد کمی پنیر ، قارچ ، کالباس و مایه گوشت را به ترتیب بصورت لایه ای می ریزیم و در مرحله آخر با پنیر پیتزا روی مواد را کامل می پوشانیم و کمی فلفل دلمه ای و زیتون خرد شده می ریزیم . فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه در فر قرار می دهیم تا بپزد.

برای طلایی شدن پنیرها بعد از حاضر شدن باید به مدت 2 دقیقه گریل بالا را روشن می کنیم . پیتزا را می توان با سس دلخواه و سالاد سرو کرد.

متن کامل : https://goo.gl/ojZFs5

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

کوکوی سبزی



ابتدا در ظرفی تخم مرغ ها را می شکنیم سپس با سبزی کوکو ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پودر سیر ، بکینگ پودر ، زرشک ومغز گردو مخلوط و خوب هم می زنیم تا یک دست شود . در تابه روغن می ریزم بعد مواد را در روغن ریخته سپس دو طرف آن را سرخ می کنیم بعد آن را به قطعات مساوی تقسیم میکنیم . کوکوسبزی را می توان با برنج یا نان همراه با ماست سرو کرد.

نکات:

می توان برای گرفتن روغن اضافی بعد از حاضر شدن غذا آن را روی دستمال کاغذی قرار داد. بطور دلخواه می توان پیاز و سیب زمینی نیز به این غذا اضافه کرد.

مقدار کالری

تخم مرغ: 100 گرم / 147کالری
نمک ، فلفل ، زردچوبه : 100 گرم / 0 کالری
 پودر سیر: 100 گرم / 246کالری
زرشک : 100 گرم / 50کالری
 مغز گردو : 100 گرم / 684کالری


متن کامل : https://goo.gl/x7X9tg

منبع: foodiset.com



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

خورش قیمه مجلسی



ابتدا پیاز را خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم تا رنگ آن طلایی شود. گوشت ها را به قطعات کوچک و مربعی خرد میکنیم بهترین گوشت برای خورشت قیمه گوشت مغز ران گوساله یا گوشت سر دست گوسفند می باشد. گوشت را به همراه کمی فلفل سیاه همراه با پیاز تفت میدهیم تا کمی رنگ گوشت تغییر کند. لپه هارا از شب قبل خیس میدهیم و چند مرتبه آب آن را عوض می کنیم و بعد از شستن اگر لپه ها زود پز بودند به همراه گوشت تفت دهید در غیراینصورت جداگانه با پیاز تفت دهید وبگذارید بپزد. در بعضی مواقع برای از بین بردن بو لپه و گرفتن رنگ سیاهی آن بعد از پختن آب آن را دوربریزید. تفت دادن لپه باعث میشود زمان پخت غذا لپه له نشود. هنگام تفت دادن به مقدار کمی نمک و زردچوبه به مواد اضافه کنید. بعد از تفت دادن در قابلمه ای مقداری آب بریزید و به همراه مواد با شعله کم بگذارید بپزد قابلمه مناسب برای پخت خورشت قیمه قابلمه مسی است. نیم ساعت قبل از اینکه غذا حاضر شود لیمو عمانی را به آن اضافه میکنیم برای اینکه تلخی لیمو عمانی را ازبین ببریم از قبل چند سوراخ بر روی آن ایجاد میکنیم و میگذاریم چند دقیقه در آبی بجوشد و بعد آب آن را دور میریزیم و لیمو عمانی ها را به قیمه اضافه میکنیم. اگر لیمو عمانی را از ابتدای غذا به آن اضافه کنید باعث تلخی خورشت میشود واگر دیر اضافه کنید باعث میشود غذا طعم لیموعمانی نگیرد. هیچگاه به قیمه آب لیمو اضافه نکنید بجاش می توانید از آب نارنج استفاده کنید. رب را که از قبل با روغن کمی تست داده بودیم را به غذا اضافه میکنیم. زعفران موجب رنگ دهی و خوش طعم شدن غذا میشود و اگر مایل بودید می توانید به دلخواه اضافه کنید. به قول معروف زمانی که قیمه روغن انداخت و موادش پخت غذا را خاموش کنید. سیب زمینی هارا خلال خرد کرده و سرخ میکنیم و به طور دلخواه میتوانید به خورشت اضافه کنید و هم بزنید یا بطور جداگانه هنگام کشیدن خورشت قیمهدر ظرف در کنار آن می توانید سیب زمینی هارا تزیین کنید.

نکاتی درباره ی خورشت قیمه

برای افرادی که چربی خون دارند بهتر است بجای گوشت گوساله یا گوسفند از گوشت بوقلمون استفاده کنند چون چربی کمتری دارد و برای سرخ کردن از روغن زیتون استفاده کنید. به همراه غذا سبزی و دوغ میل کنید تا بدنتان چربی کمتری جذب نماید. اگر فشار خون دارید، حداقل نمک را در تهیه این خورشت به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌ شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد. البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است. اگر لاغر هستید، خورشت قیمه را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید. در ضمن، می‌توانید خورشت را با سیب زمینی سرخ‌شده و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید. البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.


متن کامل : https://goo.gl/HUL99o

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

خورش آلو با مرغ



ابتدا مرغ را به اندازه دلخواه خرد کرده و در روغن یا کره کمی سرخ میکنیم تا رنگ آن کمی تغییر کند سپس پیاز را خرد میکنیم وبه همراه نمک و فلفل و زردچوبه یا زعفران تفت میدهیم در قابلمه ای مقداری آب میریزیم ومواد پیازومرغ را به آن اضافه میکنیم و به مدت 45 دقیقه اجازه می دهیم بپزد. آلوها را از قبل کمی خیس می دهیم و بعداز شستن به غذا اضافه کرده و ده دقیقه بعد خاموش می کنیم . می توان این غذا را با برنج میل کرد نوش جان

نکات:
اگر آلو بیشتر از زمان گفته شده بپزد له می شود. آلو برای یبوست مفید است. در صورت تمایل می توان به این غذا زرشک نیز اضافه کرد.
 

متن کامل : https://goo.gl/bTbw4M

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

دلمه برگ مو



ابتدا لپه و برنج را شسته و به مدت چند ساعت خیس می دهیم و می پزیم تا نیم پز (کمی پخته تر)شود. در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز خرد شده را همراه با زردچوبه تفت می دهیم تا طلایی شود و سپس گوشت را اضافه می کنیم و بعداز کمی تفت برنج ، لپه و سبزی را نیز همراه با گوشت تفت می دهیم.در صورت تمایل کمی رب و زرشک به آن اضافه می کنیم. کمی نمک به مواد می زنیم.برگها اگر تازه بودند باید سه دقیقه در آب بجوشانیم تا نرم شوند و تا هنگام پیچاندن نشکند. برگها را باز کرده و مواد را به اندازه در آن میریزیم وبصورت بقچه ای یا رولی میپیچیم و به طرف پشت و روی هم قرار می دهیم.مواد چاشنی را باهم مخلوط و روی دلمه ها میریزیم و میگذاریم به مدت یک ساعت با شعله ملایم بپزد.

مواد لازم برای چاشنی دلمه

آب یک پیمانه سرکه نصف پیمانه شکر یک قاشق غذا خوری نمک به مقدار کم

نکات:
میزان اندازه مواد چاشنی سلیقه ای می باشد. میزان چاشنی سرکه باید نصف مقدار آب باشد.بجای سرکه می توان از آبلیمو استفاده کرد.

متن کامل : https://goo.gl/GLUyj9

منبع: foodiset.com



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

زرشک پلو با مرغ



ابتدا مطابق تصویر زیر مواد لازم را تهیه می کنیم .


 آماده سازی گوشت مرغ :

ابتدا مرغ را به اندازه دلخواه خرد کنید یا می توانید از ران و سینه بطور کامل استفاده کنید چون مجلسی تر است. به تمام قسمت مرغ نمک بزنید در تابه ای روغن ریخته و هر دو طرف مرغ را کامل سرخ کنید.

آماده سازی سس :

پیاز را به اندازه کوچک خرد کرده سرخ می کنیم وبعداز طلایی شدن به آن نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه به همراه رب و آبلیمو اضافه میکنیم وتفت میدهیم.





پخت گوشت مرغ :

سس ما که حاضر شد مرغهای سرخ شده را در قابلمه ای میگذاریم و سس را روی آن میریزیم و 4 لیوان آب به آن اضافه میکنیم شعله را زیاد میکنیم زمانی که مواد به جوش آمد شعله را کم ومیگذاریم بپزد. زمانی که مرغها کاملا پخت مقداری زعفران را به همراه آب حل میکنیم و به مرغها اضافه میکنیم وبعد از گذشت 5 دقیقه آن را خاموش میکنیم.





پخت برنج :

برنج را از قبل شسته و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و خیس می دهیم. معمولا هرچه برنج بیشتر خیس بخورد در هنگام پخت بهتر می پزد. زمانی که میخواهید برنج را آبکشی کنید باید مقدار آب آن بیشتر از زمانی که مقدار آب برای برنج کته ای درست میکنید باشد. برنج را رو شعله میگذارید تا به جوش آید برای سفید تر شدن رنگ برنج می توانید به آن مقداری آب نارنج اضافه کنید. زمانی که برنج به جوش آمد آن را چند باری هم میزنیم وقتی که برنج را با انگشتان خود فشار می دهید و بصورتی بود که اطراف برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت بود زمان مناسب برای آبکشی می باشد برنج را در آبکشی ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید. برای رنگی شدن ته دیگ میتوانید مقدار کمی روغن در قابلمه ریخته و به همراه کمی آب وزعفران یا زردچوبه به همراه کمی برنج مخلوط میکنیم و ته قابلمه می چینیم. اگر به هردلیلی نمیخواهید روغن اضافه کنید فقط مقداری آب استفاده کنید. برنج ها را در قابلمه میریزیم و بر روی در قابلمه دم کنی قرار میدهیم وشعله آن را زیاد میکنیم زمانی که بخار از آن بلند شد شعله روخیلی کم میکنیم ومیگذاریم برنج دم بکشد.





آماده سازی زرشک :

زرشکها را با دقت شسته و یک ربع در ظرف آب خیس می دهیم بعد در آبکش کوچکی ریخته وآبکشی میکنیم تا خوب تمیز شود در آبکشی ریخته و میگذاریم کمی خشک شود کره را با شعله ملایم داغ میکنیم و زرشکها را چندثانیه تفت میدهیم. باید مراقب باشیم چون زرشک زود میسوزد. کمی زعفران دم کرده نیز به آن اضافه میکنیم در صورت تمایل یک قاشق شکر نیز می توانید به زرشکها اضافه کنید.


مرحله آخر :

برای تهیه زعفران دم کرده زعفران را بسایید و با آب جوش مخلوط کنید و 15 دقیقه روی بخار اب ( مانند کتری ) قرار دهید تا دم بکشد. خلال بادام و پسته را نیز بعد از شستن در کره فقط کمی تفت دهید و نباید سرخ کنید فقط کمی بوی کره بگیرد. برنج که دم کشید میتوانید برای تزیین از برنج زعفرانی استفاده کنیدتا برنجتان رنگی شود مقداری برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید وهمراه با زرشک و خلال بادام وپسته بصورت دلخواه تزیین نمایید وبه همراه مرغ ها که در ظرف دیگری کشیده و تزیین شده سرو نماید. نوش جان

تهیه ته دیگ زعفرانی :

برای رنگی شدن ته دیگ میتوانید مقدار کمی روغن در قابلمه ریخته و به همراه کمی آب وزعفران یا زردچوبه به همراه کمی برنج مخلوط میکنیم و ته قابلمه می چینیم. اگر به هردلیلی نمیخواهید روغن اضافه کنید فقط مقداری آب استفاده کنید.





نکاتی درباره سلامتی :

اگراضافه وزن دارید مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوری برنج میل کنید. زرشک پلویتان را با سالاد سبزی‌های تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری در شما شود. اگر یبوست دارید بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. حتی می‌توانید به غذایی که در بشقابتان کشیده‌اید، سبوس گندم پودرشده بیفزایید. خوردن زرشک پلو با سبزی خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و به کنترل این بیماری کمک می‌کند. اگر کم خونی دارید به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد، انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب شود.

مقدار کالری :

مواد غذایی یاد شده در مجموع 1520 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این غذا میان 4 نفر، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر 380 کیلوکالری خواهد بود. البته خوردن این غذا با یک پیش‌دستی سالاد یا یک لیوان ماست، مقدار کالری دریافتی را 50 تا 100 کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.


متن کامل : https://goo.gl/efzRec

منبع: foodiset.com



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

شامی-بابلی




ابتدا لپه ها را چند ساعت قبل خیس می دهیم سپس گوشت ، لپه و سیب زمینی ها را هر کدام در ظرفی جدا می پزیم. سیب زمینی ها را پوست کرده و گوشت ،لپه ، سیب زمینی ، سیر ، گردو و سبزی را باهم مخلوط و چرخ می کنیم. سپس به آن تخم مرغ ،نمک و فلفل را اضافه و مواد را خوب ورز می دهیم تا یک دست شوند. مواد شامی را برمی داریم و با کف دست آن را پهن کرده و با انگشت وسط آن را سوراخ کرده و در روغن دو طرف آن را سرخ می کنیم.

سبزی اصلی این شامی ترکیبی از جعفری ، تره ، شنبلیله ، زلنگ ، اناریجه ، گشنیز ، سیر ، سرسم و اوجی میباشد ، سرسم و اوجی از خونواده نعنا هستند و زلنگ و اناریجه هم از سبزی های این مناطق می باشد.

متن کامل : https://goo.gl/hjLPTe

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی

کباب ترش گیلانی



ابتدا مرغ را به دلخواه خرد کرده یا به طور کامل در روغن سرخ میکنیم. در قابلمه ای 3 لیوان آب ریخته و سپس مرغ ، پیاز ، دارچین ،نمک ، فلفل ، زردچوبه و آبلیمو اضافه میکنیم ومیگذاریم بپزد. بادمجان و سیب زمینی را پوست می کنیم و ورق ورق خرد کرده و سرخ می کنیم. بعد از سرخ کردن بصورت لایه لایه روی مرغ می چینیم. کمی روی حرارت می گذاریم بعد از جا افتادن غذا آن را خاموش و در ظرفی چیده و سرو می کنیم.

نکات:
بادمجان ها را بعد از پوست گرفتن مدتی در آب نمک یا کمی نمک به آن زده تا آب بیاندازد تا روغن زیادی هنگام سرخ کردن جذب نکند.

متن کامل : https://goo.gl/AJdGqA

منبع: foodiset.com


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
میثم گرجی