
ابتدا مطابق تصویر زیر مواد لازم را تهیه می کنیم .

آماده سازی گوشت مرغ :

آماده سازی سس :
پیاز را به اندازه کوچک خرد کرده سرخ می کنیم وبعداز طلایی
شدن به آن نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه به همراه رب و آبلیمو اضافه
میکنیم وتفت میدهیم.

پخت گوشت مرغ :
سس ما که حاضر شد
مرغهای سرخ شده را در قابلمه ای میگذاریم و سس را روی آن میریزیم و 4 لیوان
آب به آن اضافه میکنیم شعله را زیاد میکنیم زمانی که مواد به جوش آمد شعله
را کم ومیگذاریم بپزد.
زمانی که مرغها کاملا پخت مقداری زعفران را به همراه آب حل میکنیم و به
مرغها اضافه میکنیم وبعد از گذشت 5 دقیقه آن را خاموش میکنیم.

پخت برنج :
برنج را از قبل
شسته و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و خیس می دهیم.
معمولا هرچه برنج بیشتر خیس بخورد در هنگام پخت بهتر می پزد. زمانی که
میخواهید برنج را آبکشی کنید باید مقدار آب آن بیشتر از زمانی که مقدار آب
برای برنج کته ای درست میکنید باشد.
برنج را رو شعله میگذارید تا به جوش آید برای سفید تر شدن رنگ برنج می
توانید به آن مقداری آب نارنج اضافه کنید.
زمانی که برنج به جوش آمد آن را چند باری هم میزنیم وقتی که برنج را با
انگشتان خود فشار می دهید و بصورتی بود که اطراف برنج نرم و مغز آن هنوز
کمی سفت بود زمان مناسب برای آبکشی می باشد برنج را در آبکشی ریخته و کمی
آب سرد روی آن بریزید.
برای رنگی شدن ته دیگ میتوانید مقدار کمی روغن در قابلمه ریخته و به همراه
کمی آب وزعفران یا زردچوبه به همراه کمی برنج مخلوط میکنیم و ته قابلمه می
چینیم. اگر به هردلیلی نمیخواهید روغن اضافه کنید فقط مقداری آب استفاده
کنید.
برنج ها را در قابلمه میریزیم و بر روی در قابلمه دم کنی قرار میدهیم وشعله
آن را زیاد میکنیم زمانی که بخار از آن بلند شد شعله روخیلی کم میکنیم
ومیگذاریم برنج دم بکشد.

آماده سازی زرشک :
زرشکها را با دقت
شسته و یک ربع در ظرف آب خیس می دهیم بعد در آبکش کوچکی ریخته وآبکشی
میکنیم تا خوب تمیز شود در آبکشی ریخته و میگذاریم کمی خشک شود کره را با
شعله ملایم داغ میکنیم و زرشکها را چندثانیه تفت میدهیم.
باید مراقب باشیم چون زرشک زود میسوزد. کمی زعفران دم کرده نیز به آن
اضافه میکنیم در صورت تمایل یک قاشق شکر نیز می توانید به زرشکها اضافه
کنید.

مرحله آخر :
برای تهیه زعفران
دم کرده زعفران را بسایید و با آب جوش مخلوط کنید و 15 دقیقه روی بخار اب (
مانند کتری ) قرار دهید تا دم بکشد.
خلال بادام و پسته را نیز بعد از شستن در کره فقط کمی تفت دهید و نباید سرخ
کنید فقط کمی بوی کره بگیرد.
برنج که دم کشید میتوانید برای تزیین از برنج زعفرانی استفاده کنیدتا
برنجتان رنگی شود مقداری برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید وهمراه با
زرشک و خلال بادام وپسته بصورت دلخواه تزیین نمایید وبه همراه مرغ ها که در
ظرف دیگری کشیده و تزیین شده سرو نماید.
نوش جان

تهیه ته دیگ زعفرانی :
برای رنگی شدن ته
دیگ میتوانید مقدار کمی روغن در قابلمه ریخته و به همراه کمی آب وزعفران یا
زردچوبه به همراه کمی برنج مخلوط میکنیم و ته قابلمه می چینیم. اگر به
هردلیلی نمیخواهید روغن اضافه کنید فقط مقداری آب استفاده کنید.

نکاتی درباره سلامتی :
اگراضافه وزن دارید
مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوری برنج میل کنید. زرشک
پلویتان را با سالاد سبزیهای تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری
در شما شود.
اگر یبوست دارید
بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. حتی میتوانید به غذایی که در
بشقابتان کشیدهاید، سبوس گندم پودرشده بیفزایید. خوردن زرشک پلو با سبزی
خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش میدهد و به کنترل این بیماری کمک
میکند.
اگر کم خونی دارید
به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد،
انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود
ویتامین C در آن باعث میشود آهن بیشتری جذب شود.
مقدار کالری :
مواد غذایی یاد شده
در مجموع 1520 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این غذا میان 4 نفر،
مقدار کالری دریافتی برای هر نفر 380 کیلوکالری خواهد بود. البته خوردن
این غذا با یک پیشدستی سالاد یا یک لیوان ماست، مقدار کالری دریافتی را 50
تا 100 کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.
متن کامل : https://goo.gl/efzRec
منبع: foodiset.com