ابتدا پیاز را خرد میکنیم و با کمی روغن تفت میدهیم تا رنگ آن طلایی شود. گوشت ها را به قطعات کوچک و مربعی خرد میکنیم بهترین گوشت برای خورشت قیمه گوشت مغز ران گوساله یا گوشت سر دست گوسفند می باشد. گوشت را به همراه کمی فلفل سیاه همراه با پیاز تفت میدهیم تا کمی رنگ گوشت تغییر کند. لپه هارا از شب قبل خیس میدهیم و چند مرتبه آب آن را عوض می کنیم و بعد از شستن اگر لپه ها زود پز بودند به همراه گوشت تفت دهید در غیراینصورت جداگانه با پیاز تفت دهید وبگذارید بپزد. در بعضی مواقع برای از بین بردن بو لپه و گرفتن رنگ سیاهی آن بعد از پختن آب آن را دوربریزید. تفت دادن لپه باعث میشود زمان پخت غذا لپه له نشود. هنگام تفت دادن به مقدار کمی نمک و زردچوبه به مواد اضافه کنید. بعد از تفت دادن در قابلمه ای مقداری آب بریزید و به همراه مواد با شعله کم بگذارید بپزد قابلمه مناسب برای پخت خورشت قیمه قابلمه مسی است. نیم ساعت قبل از اینکه غذا حاضر شود لیمو عمانی را به آن اضافه میکنیم برای اینکه تلخی لیمو عمانی را ازبین ببریم از قبل چند سوراخ بر روی آن ایجاد میکنیم و میگذاریم چند دقیقه در آبی بجوشد و بعد آب آن را دور میریزیم و لیمو عمانی ها را به قیمه اضافه میکنیم. اگر لیمو عمانی را از ابتدای غذا به آن اضافه کنید باعث تلخی خورشت میشود واگر دیر اضافه کنید باعث میشود غذا طعم لیموعمانی نگیرد. هیچگاه به قیمه آب لیمو اضافه نکنید بجاش می توانید از آب نارنج استفاده کنید. رب را که از قبل با روغن کمی تست داده بودیم را به غذا اضافه میکنیم. زعفران موجب رنگ دهی و خوش طعم شدن غذا میشود و اگر مایل بودید می توانید به دلخواه اضافه کنید. به قول معروف زمانی که قیمه روغن انداخت و موادش پخت غذا را خاموش کنید. سیب زمینی هارا خلال خرد کرده و سرخ میکنیم و به طور دلخواه میتوانید به خورشت اضافه کنید و هم بزنید یا بطور جداگانه هنگام کشیدن خورشت قیمهدر ظرف در کنار آن می توانید سیب زمینی هارا تزیین کنید.

نکاتی درباره ی خورشت قیمه

برای افرادی که چربی خون دارند بهتر است بجای گوشت گوساله یا گوسفند از گوشت بوقلمون استفاده کنند چون چربی کمتری دارد و برای سرخ کردن از روغن زیتون استفاده کنید. به همراه غذا سبزی و دوغ میل کنید تا بدنتان چربی کمتری جذب نماید. اگر فشار خون دارید، حداقل نمک را در تهیه این خورشت به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌ شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد. البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است. اگر لاغر هستید، خورشت قیمه را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید. در ضمن، می‌توانید خورشت را با سیب زمینی سرخ‌شده و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید. البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.


متن کامل : https://goo.gl/HUL99o

منبع: foodiset.com