برنج را از قبل شسته و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و خیس می دهیم. معمولا هرچه برنج بیشتر خیس بخورد در هنگام پخت بهتر می پزد. زمانی که میخواهید برنج را آبکشی کنید باید مقدار آب آن بیشتر از زمانی که مقدار آب برای برنج کته ای درست میکنید باشد. برنج را رو شعله میگذارید تا به جوش آید برای سفید تر شدن رنگ برنج می توانید به آن مقداری آب نارنج اضافه کنید. زمانی که برنج به جوش آمد آن را چند باری هم میزنیم وقتی که برنج را با انگشتان خود فشار می دهید و بصورتی بود که اطراف برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت بود زمان مناسب برای آبکشی می باشد برنج را در آبکشی ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید.

مرغ را همراه با کمی آب ،پیاز،نمک ، زردچوبه ،دارچین و آبلیمو میگذاریم بپرد زمانی که پخت خاموش میکنیم ومرغ را کناری گذاشته تا خنک شود وسپس ریش ریش می کنیم و کمی در روغن تفت می دهیم.


تخم مرغ را به همراه گلاب ،زعفران و کره آب شده اضافه و هم میزنیم و مواد را با برنج کامل مخلوط میکنیم.

در قابلمه ی نچسب روغن ریخته و دیواره های آن را نیز چرب میکنیم.

برنج را ته قابلمه ریخته و با قاشق فشار میدهیم تا فشرده شود سپس مواد مرغ ریش ریش شده را میریزیم لایه بعدی را با برنج پرمیکنیم و دوباره با قاشق فشار میدهیم و سپس مرغ های ریش ریش شده یک لایه دیگر میریزیم و لایه آخر را با برنج می پوشانیم وصاف میکنیم سپس شعله را کمی زیاد کرده ودم کنی می گذاریم زمانی که بخار بلند شده شعله رو کم و به مدت 40 دقیقه میگذاریم بپزد.

برای راحت تر جدا شدن ته دیگ از قابلمه می توان برای مدت چند دقیقه قابلمه را در یک ظرف آب قرار داد. بعد از پخت می توان ته چین را از دیواره قابلمه جدا وتزیین کرد.

ته چین مرغ را می توان با مواد مختلف و سلیقه ای تهیه کرد. ته چین را هم می توان فقط به عنوان ته دیگ استفاده کرد. میزان مقدار ماست و تخم مرغ مهم است اگر هر کدام نسبت به هم بیشتر بودند باعث وا رفتن برنج می شوند.

متن کامل : https://bit.ly/2uMCY8C

منبع: foodiset.com